8 Nisan 2012 Pazar

Alper Hatinoğlu Fotoğraf Sergisi 10 Nisan'da Kafe Kedi'de

                                                               
Aper Hatinoğlu; 1989 İzmit doğumlu, Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü 3. Sınıf öğrencisi. 2007 yılında ilk dijital kamerasını alıp  amatör olarak fotoğrafçılığa başladı. İzmit’te yaşıyor ve çalışıyor.
Analog kamera ile çekimlere başlaması dijital deneyimlerinden sonra gerçekleşti. Analog fotoğraftaki sonuçların gerçekliği kendisini bu alanda üretime teşvik etti. Renkleri ön plana çıkartacak çekimler yaparak başladı. Yarattığı fotoğraflarda daha çok renk unsuruna önem verdi ve bir süre sonra fotoğraflara adeta yağlı boya resim gibi bakmaya başladı ve o hissi oluşturarak çekimler devam etti. Gerçeklik üstüne düşünsel süreçlerden geçti. Fotoğraflarında dokusal bir etki yaratarak renklerin insanlara dolaylı bir dille bulabilecekleri ortamı oluşturmak istedi. Bu şekilde herkesi kendine özgü yanılsamalarını bulabileceği bir seri oluşturdu. Yansıma ve yanılsama üzerine izleyici odaklı pozlar elde etti.

ILLUSIONS REFLECTIONS
''Yansımalarla oluşturulan farklı  algılar yanılsamaları çoğaltıp durumları olduğundan değişik kavratarak gerçekleştiriyor. Bu da amacın dolaylı yönünü ortaya koyuyor. Amaç basitliğin içindeki ulaşılabilirliği gerçekten isteyerek elde etmek sonuç olarak. Hayatımızdaki değerleri gözden geçirmek bir nevi  güncel sorgulara girerek değiştirebilmeyi hedefliyor. Bu sayede hem özgürleşmek hem de  tutunabilmeyi gerçekleştirebiliriz. Gözlemlediğimiz yansımalar ve sonucundaki yanılsamalarla öznel doğruları yakalarız. Hareketi dondurarak düşüncelerin akışkanlığını harekete geçirmeyi amaçlarken gündelik hayattaki değişen değerlere karşı cesur olup konuşabilmeliyiz ve bunu özgürce sorgulayabilmeliyiz. Anlamak temalı hayatımızda anlatabildiğimiz gibi önce anlamalıyız.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder