19 Mart 2012 Pazartesi

22 Mart Perşempe "Molier ve Cimri"

 “Aristokrasinin Düşüşü: Moliere ve Cimri”

Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği’nin Metinlerle Tiyatro Tarihi panel dizisi kaldığı yerden devam ediyor. Bahar Dönemi ilk tiyatro paneli "Aristokrasinin Düşüşü" bağlamında tartışılacak olan Moliere'in Cimri'si.

22 Mart 2012 tarihinde Perşembe günü saat 19.00’da Kafe Kedi’de düzenlenecek panelin konuşmacıları Ebru Soyuerden ve Ilgın Angın, moderatörü ise Alternaif Kültür Merkezi'nden Ersin Çakmak. Konuşmacılarımızdan Ebru Soyuerden Kenter Tiyatrosu ile birlikte çalışmaktadır. Ayrıca Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde; ağırlıklı olarak oyunculuk ve diksiyon üzerine ders vermektedir. Ilgın Angın ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Dalı'nda eğitimini tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde devam etmiştir. Rest oyunculari ve Tiyatro Kedi ile birlikte oyunculuk yapmış Angın, fiziksel tiyatro ve bedensel tiyatro çalışmaktadır.  Haliç Üniversitesi’nde ders vermektedir

Panel, antik komediden modern komediyi geçişi ortaya koyarken aristokrasinin düşüşünü, gelişmekte olan kapitalizmin şekillendirdiği toplumsal yapı içerisinde 'cimri' tiplemesine odaklanarak konu edinecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder