22 Mart 2012 Perşembe

30 Mart Cuma Hakan Bıçakcı Kedi'de



Söyleşi/İmza Günü

Hakan Bıçakcı


Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği(KKKD), Edebiyat Matinesi başlığı altında düzenlediği söyleşilerin ilkini Hakan Bıçakcı ile gerçekleştirecek.

Hakan Bıçakcı 1978’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. İlk yazıları Dört Mevsim edebiyat dergisinde yayımlandı. 2001’de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirerek İstanbul’a döndü. O tarihten bu yana yazarın yayımladığı kitaplar sırasıyla, Romantik Korku(2002), Rüya Günlüğü(2003), Boş Zaman(2004), Bir Yaz Gecesi Kabusu(2005), Apartman Boşluğu(2007), Karanlık Oda(2010) ve Ben Tek Siz Hepiniz(2011) . Bıçakcı ayrıca Asya Film için uzun metrajlı film senaryoları yazdı. Şu anda İstanbul’da yaşıyor ve reklam yazarı olarak çalışıyor.

KKKD’nin düzenlediği söyleşinin ana konusunu Bıçakcı’nın yazarlık serüveni oluşturacaktır. Yazarın izin verdiği ölçüde, yazıyla olan ilişkisini detaylandırarak dinleyicilere kendi deneyimini aktarması için gerekli ortam oluşturulmaya çalışılacaktır. Soru – cevap kısmında ise katılımcıların Hakan Bıçakcı ile bire bir iletişim kurması sağlanacaktır. Bu temel amaçlar ışığında, yazarın öykü ve romanlarındaki kurgu, tipler ve Bıçakcı’nın edebiyatının bazı ayırdedici özellikleri, kitaplarından örneklerle ortaya konmaya çalışılacaktır.

Etkinlik 30 Mart Cuma günü İzmit’in merkezindeki Kafe Kedi’de, saat 18:30’da gerçekleştirilecektir. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder